Uitgerust kramen

Je hebt een kindje gebaard! Hoe hij of zij ter wereld moge zijn gekomen: je hebt een gigantisch prachtige prestatie geleverd. Je mag terecht trots zijn op jezelf. De eerste maanden van het prille moederschap ben je vrijwel alleen maar aan het zorgen voor een ander. Zeker als je borstvoeding geeft, dan kan de kraamperiode al je tijd en energie kosten.

Zelf heb ik vijf keer een kraamtijd gehad en elke keer heb ik ervaren hoe belangrijk het is om rustig aan te doen en hoe moeilijk dat is. We leven in een tijd waarin we zo snel mogelijk weer de oude moeten zijn, waarin het 'stoer' is om snel weer aan het werk te gaan of in die ene spijkerbroek te passen.

De kraamtijd is een heilige periode en jij verdient alle rust en aandacht. Hopelijk kan deze training hier een steentje in bijdragen.

De training 'Uitgerust kramen' is eigenlijk niet echt een training maar meer een ervaringsgerichte onderdompeling in rust, ontspanning en op zachte kracht komen. Ik wil het jou zo makkelijk mogelijk maken. Daarom kan je voor deze training thuis blijven, zelfs in je eigen bed blijven liggen, mét je baby erbij. Het enige wat je nodig hebt is een scherm(pje), internetverbinding en een stapel kussen en dekentjes en je vitaliserende uitrusttijd kan beginnen. Oh en een kop thee en wat lekkers (tip: laat iemand anders dit voor je klaarmaken).

Wat gaan we doen?

De intentie is om juist he-le-maal niets te doen en te zakken in je lichaam en met aandacht aanwezig te zijn. Vier weken lang komen we elke dinsdagochtend online samen en beginnen we met een deelcirkel om te horen hoe het met iedereen gaat. Er is ruimte om je bevalverhaal te delen als je dat wilt. 
Na het inchecken beginnen we met een helende ademhaling om te ontspannen en verbinding te maken met je onderbuik en bekken. Vervolgens doen we een paar heel zachte ontspannende postpartum yoga oefeningen om je lichaam te voeden met aandacht en energie. Daarna gaan we lekker liggen en gevoed en gedragen worden met yoga nidra.

Alles van jou en je baby is welkom! Je mag er helemaal zijn zoals je bent en voelen waar jij behoefte aan hebt. Tussendoor kan je altijd je kindje voeden, verschonen of vertroetelen.

Voor wie is deze training?
- moeders met baby tot vijf maanden
- moeders die in de kraamperiode (die vaak uitputtend en eenzaam kan zijn) zich willen verbinden met zichzelf en gelijkgestemden
- moeders die willen leren ontspannen en uitrusten op een eenvoudige en laagdrempelige manier
- moeders die hun lijf willen voeden, eren en (leren) liefhebben
- moeders die ondersteuning kunnen gebruiken voor het verwerken van hun bevalling

Praktisch

De online training Uitgerust kramen gaat plaatsvinden op:
1/8/15 en 22 november 2022 via ZOOM 
Tijd: 10 - 11.15 uur
Benodigdheden: laptop/iPad of telefoon met goede internetverbinding, dekentjes en kussens. Als je hebt een schapenvacht en bolster. 
Kosten: €108,- incl btw en verwenpakketje met lavendel oogkussen, thee en chocola dat ik je toestuur per post. Ook ontvang je een opname van de yoga nidra, zodat je die vaker kan doen.


Ik wil me aanmelden voor de training Uitgerust kramen