Uitgerust Moederschap

Het klinkt fijn hè? Uitgerust Moederschap. En misschien voel je meteen bij jezelf dat dit iets onbereikbaars is en niet voor jou is weggelegd. De eerste jaren van mijn moederbestaan was ik alleen maar aan het zorgen voor anderen. Het kwam niet eens bij me op om langer dan vijf minuten te douchen, te gaan bewegen (in mijn eentje!), naar de sauna te gaan of gewoon iets 'leuks' doen, zonder kind. Gelukkig kreeg ik heel veel kinderen achter elkaar (vijf in nog geen acht jaar) en werd ik al gauw met mezelf geconfronteerd. Als ik de leukste, gezelligste en liefste moeder wil zijn voor mijn kinderen, dan Moet ik wel aandacht aan mezelf schenken. Uit een leeg kopje kan je immers niet schenken... De sleutel ligt dan met name in erachter zien te komen waarom je het zo moeilijk vindt om er voor jezelf te gaan zijn.

Een Uitgeruste moeder is iemand die bereid is om kwalitatieve tijd en ruimte voor zichzelf vrij te maken. Iemand die op regelmatige basis op de rem trapt en bij zichzelf incheckt. We zijn namelijk zo geneigd om maar door te gaan, want daar zijn we ook goed in, maar écht voelen lukt pas wanneer je stil wordt van binnen. Vanuit die rust en ontspanning kunnen er thema's naar boven komen drijven die je misschien was vergeten. En dáár oordeelloos naar gaan kijken, kan heel bekrachtigend zijn.

Een Uitgeruste moeder hoeft niet altijd te sprankelen en de bruisen van energie. Het gaat over het radicaal omarmen van werkelijk alles wie je bent, de donkere én de lichte kant. 

Wanneer je kiest voor het pad van de Uitgeruste Moeder dan kies je voor moederen in het moment. Je loopt niet meer weg voor je gevoelens en gedachten en bent bereid om met compassie naar jezelf te kijken. Je kiest voor rust en ontspanning in plaats van stress en weet dat je vanuit die staat weer in contact komt met je energieke en creatieve bron. Vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf begeleidt je je kind(eren) zoals alleen jij dat kan. Als je je kind(eren) wilt leren om onvoorwaardelijk van zichzelf te houden, dan begint dat bij jouzelf. Ben jij er klaar voor?

Een-op-een traject

Als je de roep voelt om te leren ontspannen, uit te rusten, je dieper te verbinden met je bekken, je innerlijke wijsheid of je intuïtie; als je het verlangen hebt om meer te zakken in je vrouwelijke kracht, jezelf helemaal wilt omarmen zoals je bent, als je toe bent aan een rustmoment die afgestemd is op jouw verlangens, voel je dan welkom voor een individueel traject.

Wandelretraite

Een dagje uit huis om meer thuis te komen bij jezelf. In de natuur kom je makkelijk tot rust en door te bewegen kan je meer lucht en licht ervaren in je hoofd en in je lijf.Met een groep gelijkgestemde moeders bewandel je jouw pad naar Uitgerust Moederschap. Stilte, delen, luisteren. Ontvangen, loslaten en meebewegen. We lopen van station tot station.

Jaarcyclus Uitgerust
Moederschap

Tijdens de online jaarcyclus maak je een reis met gelijkgestemde moeders, naar diepere lagen in jezelf. De basis van de cirkel is yoga nidra. Daaromheen zijn er diverse oefeningen als visualisatie, creativiteit, schrijven en beweging, om jezelf beter te leren kennen, te ontdekken wat jouw obstakels zijn en te zakken in Wombfulness.