Prima Luna - een geschenk voor jonge meiden rondom de menarche

De eerste keer dat ik bloedde, de menarche, was op mijn twaalfde verjaardag. Het kwam geheel onverwachts en ik was er totaal niet op voorbereid. Mijn moeder gaf mij een maandverbandje en dat was de hele voorlichting. De periode daarna voelde ik me bijzonder, vreemd, onwennig en vies tegelijk. Mijn lichaam was aan het veranderen, maar ik had geen idee hoe ik hier mee om moest gaan.
 
Veertien jaar later, gaf ik op dezelfde datum geboorte aan mijn eerste dochter. En in een paar jaar tijd volgden er nog drie. Vorig jaar, toen mijn oudste dochter negen jaar werd, ontstond er het verlangen om de aanloop naar de menarche voor mijn dochter iets bijzonders te gaan creëren. Een hulpmiddel om haar voor te bereiden op haar eerste maantijd, door middel van informatie maar ook met kleine geschenken om haar te verwennen en te vieren als jonge vrouw in wording. En nu, negen maanden later is het concept af en ga ik binnenkort geboorte geven aan:
 
Prima Luna - een menarche geschenkset
 
Niet alleen wil ik dit pakket voor mijn eigen dochters maken. Ik gun alle meisjes een bekrachtigende en tegelijk laagdrempelige voorbereiding op hun maantijd. Ik zie dit pakket als een handvat voor met name (groot)moeders, tantes en/of dappere (grootvaders) om met hun (klein)dochter of nichtje in gesprek te gaan. Om samen dit geschenk te openen, te ontdekken wat er allemaal in zit en van de menarche een onvergetelijk inspirerend moment te maken waar de jonge vrouw in wording nog jarenlang en misschien wel de rest van haar leven kracht uit kan putten.
 
Het is mijn wens, voor mijn dochters, voor jullie dochters en alle meisjes die nog geboren gaan worden, dat ze mogen opgroeien met het idee dat hun vrouwenlichaam een prachtig geschenk is, waar je goed voor mag zorgen, waar je trots op mag zijn (welke vorm het ook heeft) en waar je van mag genieten. Ik wens onze dochters toe dat wij ze welkom mogen heten met alles wat ze voelen, denken en zijn in het moment. En het is mijn wens dat het geven van dit geschenk ook heling mag brengen aan vooral de vrouwelijke gevers, die niet zo'n fijne herinnering hebben aan hun eigen menarche.

Heel concreet
Het Prima Luna pakket gaat oa bestaan uit:
  • een geïllustreerd informatieboekje (deze ben ik momenteel aan het schrijven en vormgeven)
  • een etui van Huisteil creaties met een aantal verschillende biologische maandverbandjes van Yoni (heel handig om mee te nemen naar school, zo ben je altijd kleurrijk voorbereid)
  • vijf prachtige postkaarten met bekrachtigende tekst
  • armbandje met rozenkwarts
  • biologische chocola
  • biologische thee
  • maankalender om je cyclus te leren kennen
De kosten om de eerste vijftig pakketten te ontwikkelen komen uit op ongeveer €2500,-
Afhankelijk van het bedrag dat je doneert, krijg je er iets voor terug, namelijk:
mijn eeuwige dank en een mega grote glimlach
 vanaf €10,- een setje postkaarten prachtige geillustreerd door de getalenteerde Marileen Lewis
 vanaf €20,- hetzelfde setje postkaarten + het geïllustreerde informatieboekje waar ik momenteel nog heel hard mee bezig ben
 vanaf €45,- het volledige Prima Luna pakket (de eerste ronde worden er 50 gemaakt)

Als je hebt gedoneerd en je wilt een van de producten er voor krijgen, laat hier dan je gegevens achter. Je bestelling wordt dan zo snel mogelijk verzonden.

Ik heb gedoneerd!