Mama wellness
retreat
6 - 8 mei 2022

Een onderdompeling in warme omhulling

Het leven van een moeder bestaat uit heel veel dragen. Eerst negen maanden in de buiken en dan minstens negen maanden op de buik en jaren aan de hand. En dit is dan ook een superkracht die wij bezitten. Ook superhelden hebben voeding, inspiratie en bekrachtiging en vooral aanmoediging nodig. Speciaal voor de mama die toe is aan diepe ontspanning, verwennerij, vertroeteling en zelf-bekrachtiging is daar de Mama Wellness Retreat.

Waarom?

Iedereen wil de leukste en beste moeder zijn voor haar kinderen. Wanneer je lichaam, hart en geest uitgerust en ontspannen zijn, is er ruimte voor heling. Soms ben je door al het zorgen en harde werken vergeten wie jij ook alweer was als vrouw en waar je innerlijke vlam van gaat branden. Of misschien heb je dingen meegemaakt rondom je bevalling of moeder zijn die een diepe indruk op je hebben achtergelaten en waar je in een veilige en warme setting bij stil wil staan. Of wellicht verlang je heel erg naar contact met gelijkgestemden, fijne gesprekken en sisterhood.

Wat kan te verwachten?

Tijdens de Mama Wellness Retreat mag je je een heel weekend laten onderdompelen in een warm bad - letterlijk en figuurlijk. Op vrijdag ben je aan het einde van de middag welkom op de prachtige locatie 'De Morgenstern' in Barchem en heb je alle tijd om rustig aan te komen. Om 18 uur staat het met liefde bereide eten voor ons klaar (veganistisch en biologisch) en mogen we lekker genieten.
's Avonds is er een ontspannende meditateve en melodieuze droomreis die jou dieper in je lijf zal laten zakken en je gaat verwelkomen in het hier en nu. Zodat eventuele gedachten helemaal van je af kunnen glijden en je kan thuiskomen in jezelf.
Op zaterdag en zondag is er een rijk programma gericht op verbinding, ontspanning, je gedragen voelen en bekrachtiging. Denk aan yin yoga, yoga nidra, klankbad met harp, massage, dans, vrouwencirkels en heel speciaal: een watsu. Een watsu kan je zien als een waterdans. Je wordt gedragen in een warm bad door een andere mama, uiteraard onder begeleiding.


Voor wie?
Deze mama wellness retraite is voor moeders van ALLE leeftijden, met kinderen in ALLE leeftijden. Voor moeders die een weekend willen herbronnen, de verbinding met zichzelf willen verfrissen en verstevigen en heerlijk willen genieten van een prachtig programma en zalig eten (zelfs de afwas hoef je niet te doen!).

Dit weekend is er speciaal voor jou en jij beslist welke onderdelen van het programma je doet. Niks is verplicht, alles is een warme uitnodiging.

Over de bijzondere locatie De Morgenstern in Barchem

Duurzaamheid

Wat de Morgenstern zo indrukwekkend maakt is dat de gebouwen en het terrein totaal in evenwicht voelen. Alleen al hier aanwezig zijn laat je je gedragen voelen. De gebouwen zijn allemaal duurzaam gebouwd met organische materialen. Over elk detail is nagedacht en dat zie je. Met veel respect voor de aarde en de mens kan je helemaal thuiskomen hier in Barchem.
Ook de keuken maakt zo veel mogelijk gebruik van lokale en biologische producten.

Wellness

Een gebouw, de Zwiep, wat bijna als een tempel voelt wanneer je hier binnen treedt is qua vormgeving geïnspireerd op Gaudi, Hundertwasser en Steiner. In een van de zalen - met waanzinnige akoestiek - zal het klankbad plaatsvinden. En wat dacht je van een duik of watsu in dit warme zwembad, afgewisselend met een bezoekje aan de sauna?

Slaap

Slapen is een essentieel onderdeel van de Mama Wellness Retreat. Thuis lukt het misschien niet altijd, maar onze intentie is om je hier twee zalige stille nachten te beloven. De Aupingbedden helpen je ook voor een ontspannen nachtrust. Je kan kiezen voor een eenpersoonskamer of eigen bed in een twee persoonskamer. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet.

Het team

Dit weekend wordt gedragen door een team van prachtige vrouwen. Danielle van Driel (links op de foto) is harpiste en haptonoom en werkt net als Nelleke van Kempen (rechts) al jaren lang mee aan de retraites van Wombfulness. Nelleke geeft zalige massages en yin yoga. Marjolein (midden) is oprichtster van Wombfulness, geeft oa yoga nidra en vrouwencirkels, en organiseert sinds 2018 retraites voor zwangeren en moeders.
Daarnaast is er Marjan Hagendoorn, waterwerkster, masseuse en nog veel meer. Het team wordt nog aangevuld met een aantal masseuses, zodat alle moeders op zaterdag er een kunnen krijgen.

Wij zijn allemaal moeder en we zijn net als jij. Met al onze liefde zullen we dit weekend onvergetelijk maken en er voor zorgen dat jij de rest van je moederschap kracht zult putten uit dit weekend.

Praktisch

De Mama Wellness Retreat vindt plaats in en rondom Landgoed Morgenstern in Barchem.
Aankomst vrijdag 6 mei 16.30 - vertrek zondag 9 mei 16.30
Voor wie: alle (aanstaande) moeders die toe zijn aan kwalitatieve tijd met en voor zichzelf
Kosten: vanaf €497,-