Ontspannen moeder: welkom bij de mama nidra cirkel

In een wereld die 24/7 aan staat is het zoeken naar rust soms erg lastig. Veel mensen ervaren zelfs hun nachtrust niet meer als echte rust, omdat ze intens dromen, 's nachts wakker worden en niet meer in slaap vallen of te vroeg gewekt worden door een wekker.

Yoga Nidra (yoga van de slaap) is een laagdrempelige en vooral eenvoudige vorm van meditatie, die ontzettend voedend is voor zowel lichaam als geest. Je lichaam mag rusten in wat voor jou de meest comfortabele positie is en je geest maakt een reis door verschillende lagen van bewustzijn. De manier waarop ik yoga nidra beoefen en aanbied is een geheelomvattende manier waarbij alles van jou welkom is.

Meld je aan voor de mama nidra circle

kom tot rust...

Als geen ander weet ik hoe je als (aanstaande) moeder kan worstelen met (voldoende) slaap en rust krijgen. Moeders denken vaak dat ze álles moeten kunnen en nu kunnen wij ook veel, maar je kan méér wanneer je lichaam en geest echt goed uitgerust zijn. Het klinkt tegenstrijdig en in wezen is yoga nidra ook paradoxaal: je lichaam gaat in een slaapstand en je geest wordt wakker(der).

Yoga Nidra is naast pure chocola hét medicijn voor moeders. Je kan het namelijk altijd doen. Een baby in de buik of aan de borst is geen excuus maar juist een uitnodiging om te gaan rusten. Yoga Nidra kan je helpen om dieper in verbinding te komen met je lijf, meer te ontspannen, te verzachten, je op te laden en zelfliefde te vergroten. Eigenlijk is het goed voor alles, het is maar net met welke intentie je deze meditatie beoefent.

Mama Nidra Cirkel

Tijdens de Mama Nidra Circle word je als (aanstaande) moeder uitgenodigd om te komen ontspannen, uit te rusten en op te laden. We beginnen de cirkel met een korte deelronde om verbinding te maken met elkaar. Daarna zakken we af in een voedende en ontspannende nidra. Met een aantal zachte oefeningen/mantra's/visualisaties kom je weer helemaal in het moment na de nidra, is er ruimte om te delen. Elke cirkel zal er een ander thema aan bod komen, telkens afgestemd op de behoeftes van de deelneemsters.
We sluiten de avond af met een micronidra, zodat je totaal ontspannen en vol overgave de nacht in kan gaan.

Praktisch:
Data: 11 juni van 20 - 21.30 uur
Waar: Thuis via Zoom
Kosten:  €15,-