Geboorteklankcirkel

Tijdens mijn vijf zwangerschappen en bevallingen heb ik ervaren dat ontspanning de beste voeding was die ik mijn kindje en mijzelf kon schenken. Een van de manieren die mij daar bij heeft geholpen is klank/muziek. Zo trommelde ik op de sjamendrum, zong ik op een native american flute, speelde ik op mijn nada tarangini en op mijn gitaar en zong ik mantra's en hedendaagse liedjes die ik leuk vond. Dit alles hielp mij zakken in mijn lijf, mijn kaken (en dus bekken & baarmoedermond!) ontspannen en mij vol vertrouwen te bevallingen in te gaan.

Bewust zingen tijdens je zwangerschap helpt je niet alleen ontspannen en zakken in je lichaam. Het versterkt ook de verbinding met het kindje in je buik. Door te zingen voor je kindje, ontspant ook hij/zij en je kindje kan in je buik al liedjes gaan 'leren.' Wanneer je uiteindelijk een baby op je borst of in je armen hebt liggen, zal het een genot voor hem/haar zijn om dezelfde liedjes weer te horen die hij/zij in de buik ook al hoorde. Uit ervaring kan ik zeggen dat zingen mij echt gered heeft tijdens mijn vijfde kraamperiode. Wekenlang was mijn baby ontroostbaar aan het huilen 's avonds. Het enige wat ik nog kon doen was zingen. Op deze manier werd ik rustig en kon ik mij totaal overgeven aan het moment en werd mijn kleine ventje ook rustig. Zingen is helend. Zingen is een medicijn.

Voor de aanstaande moeders die behoefte hebben aan verbinding, ontspanning en het openen van hun keel-, hart- en baarmoedergebied is er nu de Geboorteklankcirkel.

Wat kan je precies verwachten?

Op vrijdag 23 april maken we een reis naar binnen met begeleide meditatie/visualisatie, klankmeditatie, eenvoudige oefeningen met je stem, mantra zingen en stilte. Van te voren krijg je de teksten van de mantra's toegestuurd, zodat je kan zingen.

Tijdens de Geboorteklankcirkel word ik bijgestaan door de geweldige Danielle van Driel (harp en zang).

Praktisch:

De datum: 23 april 2021

Tijd: 20-21.30 uur.

Locatie: thuis via zoom

Kosten: €22,- incl btw

Voor wie: zwangeren (aantal weken maakt niet uit) & kraammama's (met baby tot 3 maanden ongeveer). 'Goed' kunnen zingen is niet nodig om deel te nemen. Er is niemand die bepaalt wat mooi of lelijk is, het gaat om de beleving. De intentie van de Geboorteklankcirkel is om te ontspannen, te genieten, te verbinden en je op een creatieve manier voor te bereiden op de bevalling.

De Geboorteklankcirkels worden opgenomen, dus mocht je een keer niet kunnen dan kan je het later nog terugluisteren/kijken. Alleen het sharing-gedeelte wordt vanwege privacy niet opgenomen.

Ik geef me op voor de Geboorte Klankcirkel